Schooltoer Roda JC

De Schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo'n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl. De Schooltoer kent diverse contactmomenten.

Vier weken voor een thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade, bezoekt mascotte Koempeltje enkele basisscholen. Hierbij worden de groepen 3 t/m 8 bezocht en maken de leerlingen kennis met Roda JC Kerkrade en mascotte Koempeltje. Hierbij wordt er ook een gezondheidskrant uitgedeeld en ontvangen alle leerlingen een voucher voor een thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade.

Met de Schooltoer bereikt Roda JC jaarlijks zo'n 10.000 kinderen via de scholen en zo'n 1275 kinderen actief in het Parkstad Limburg Stadion.


Naast de gezondheidskrant deelt Roda JC Kerkrade vouchers uit waarmee kinderen gratis de volgende thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade kunnen bezoeken. Voetbal is een bindmiddel. Door kinderen van eenzelfde basisschool en hun ouders gezamenlijk uit te nodigen om een wedstrijd te bezoeken, wordt onderling contact gestimuleerd.

Programma

Een week voor de wedstrijd komen de leerlingen van groep 7 naar het Parkstad Limburg Stadion. Hier volgen de leerlingen vier lesblokken over 'Voeding & Gezondheid' (Sportvoedingscoach André Mostard), 'Weerbaarheid' (Xonar), 'Financiële Gezondheid' (Rabobank Parkstad Limburg) en krijgen zij een voetballes van de Voetbalacademie van Roda JC.

Jaarlijks bezoekt Roda JC Kerkrade een dertigtal scholen. Alle leerlingen van deze scholen ontvangen de ‘gezondheidskrant‘ van Roda JC Kerkrade. Deze krant gaat middels spellen, quizzen en opdrachten op een leuke manier in op verschillende gezondheidsonderwerpen. Deze krant heeft als doel preventie van overgewicht en zal in totaal zo‘n 10.000 kinderen per jaar bereiken.