Nathan Rutjes en Roel Brouwers verzorgen clinic tijdens eerste schooltoer XL
Op dinsdag 21 augustus 2018 vindt er voor de bijna 300 tweedejaars leerlingen van het Sintermeertencollege de eerste schooltoer XL plaats op sportpark Kaalheide.  De schooltoer XL is een initiatief van Roda JC Midden in de Maatschappij ontwikkeld samen met Sintermeertencollege en het BCPL HOLZ. De schooltoer XL is erop gericht om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Schooltoer
De schooltoer is sinds 2012 een project van Roda JC Midden in de Maatschappij dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt jaarlijks zo'n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl. Gezien de successen die de afgelopen 7 jaar met dit project zijn behaald is het idee en de behoefte ontstaan om dit ook te vertalen naar het middelbaar onderwijs. Vanuit het middelbaar onderwijs is ook meermaals de vraag gekomen om een soortgelijk programma te implementeren. Samen met Sintermeertencollege en BCPL HOLZ is gekeken waar de behoeften voor middelbare scholieren liggen en hoe de partners van Roda JC Midden in de Maatschappij hier mogelijk in kunnen voorzien.

Schooltoer XL
Alle tweedejaars leerlingen van het Sintermeertencollege uit Heerlen zullen op dinsdag 21 augustus naar sportpark Kaalheide Kerkrade, het voormalige Roda JC- stadion komen, om hier het schooltoer XL-programma te volgen. Voor alle leerlingen staat er een ochtend- of middagprogramma op de planning. De leerlingen zullen een drietal informatieve workshops volgen: ‘Weerbaarheid’ (verzorgt door Xonar), ‘Reanimatie’ (verzorgt door Hartveilig en TASKFORCE QRS) en ‘Gezonde voeding’ (verzorgt door sportvoedingscoach André Mostard). Daarnaast zal voor de leerlingen een beweegmoment op het programma staan dat wordt verzorgd door ex-profvoetballers Roel Brouwers en Nathan Rutjes. Tussendoor zullen de leerlingen getrakteerd worden op een gezonde snack die wordt aangeboden door Fruitbedrijf Notermans.

Bij de schooltoer XL zal een delegatie van bestuurders van de betreffende middelbare school aanwezig zijn om te zien hoe de workshops aansluiten bij de interesses van de leerlingen. Er wordt immers met het schooltoer XL-programma geprobeerd professionals een kans te geven om de kinderen iets bij te leren in een inspirerende omgeving met als nevendoel de leerlingen en de bestuurders aan te zetten tot het nemen van stappen voor een vervolgtraject met een of meerdere partners.

Bij gebleken succes zal het programma voor meerdere middelbare onderwijsscholen kunnen plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  svetten@rodajc.nl