Lekker Fit met Roda JC! is een 20-wekend durend gezondheidsbevorderingsproject welke gericht is op kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun ouders/begeleiders.

In een traject van 20 weken krijgen kinderen tweewekelijks een actieve les van oud-speler Roel Brouwers en RiskCare Preventie, waarbij elke les de pijlers Voeding, Gedrag en Bewegen nadrukkelijk terug komen. Doordat kinderen op een speelse manier in aanraking gekomen met deze onderwerpen, creëren zij onbewust bewustwording van een gezonde leefstijl. Aan deze actieve, ludieke interventies zijn lesmethoden gekoppeld die de kinderen in de vorm van een werkboekje mee naar huis krijgen.

Terwijl de kinderen op het veld les krijgen, kunnen de ouders/begeleiders gebruik maken van de inspiratiebijeenkomsten en workshops die worden aangeboden door experts op het gebied van voeding, bewegen en gedrag. Op die manier werken zowel ouders als kind samen aan het verkrijgen van een gezonde leefstijl binnen het gezin. Het aanbod voor de ouders/begeleiders vindt, net zoals het programma voor de kinderen, wekelijks plaats. Iedere week zal er een ander thema besproken worden, volgens het bewezen Triple P Lifestyle programma.
Lekker Fit op Kaalheide
In maart 2017 is er een pilot van Roda JC Op Gezond Gewicht gestart, om bij een kleinere, selecte groep te kijken of het programma aanslaat. Deze 10-weken pilot wordt georganiseerd i.s.m. RiskCare Preventie, Sportvoedingscoach André Mostard en de GGD Zuid-Limburg. De GGD droeg hierbij zorg voor de werving van de gezinnen en lifestyle lessen voor de gezinnen. Nadat deze pilot succesvol bleek, gaat in het najaar van 2017 het officiële Lekker Fit programma van start.