Leef Gezond Zoals een Prof richt zich op jeugdige sporters en ouders om ze bewust te maken van een gezonde levensstijl. Niet drinken en roken hoort daarbij.

Het programma wordt georganiseerd bij amateurpartners. Er wordt een spellencircuit uitgezet dat de kinderen laat ervaren hoe belangrijk het voor een sporter is om fit te zijn. Om er achter te komen hoe het voelt om met alcohol op te spelen, zullen de kinderen met een zogenoemde roesbril een parcours doorlopen. Ook worden ze uitgedaagd een estafetteloop te voltooien met een rugzakje met zand op de rug. Zo ervaren ze dat een goede conditie een basisvoorwaarde is om mee te kunnen doen. Tussendoor krijgen de jonge sporters informatie en een gezond hapje en drankje.

Spelers van Roda JC hebben ook voor de ouders iets in petto: een educatieve quiz. Aansluitend zal NIX18 ambassadrice en kinderarts Monique Engel hen bijpraten over het belang van het uitstellen van alcoholgebruik tot je 18de en over de voorwaarden voor gezond opgroeien.
Roda JC profvoetballer Mitchel Paulissen: "Voor een profvoetballer is het natuurlijk belangrijk om gezond te leven. Als je je lichaam goed onderhoudt kun je blessures vermijden. Maar niet alleen wij moeten op ons beweegpatroon en voeding letten. Als kind leg je de gezonde basis voor de rest van je leven. Tijdens Leef Gezond Zoals Een Prof willen we de jeugdige sporters en vooral de ouders bewust maken van een gezonde levensstijl."