De 7-dagen waterchallenge!
Op woensdag 18 april 2018 startte in het Heuvelland de 7-dagen waterchallenge. Roel Brouwers daagde als oud-profvoetballer alle VO-leerlingen uit om vanaf de 18e zeven achtereenvolgende dagen water te drinken in plaats van gezoete dranken. Jongeren krijgen per jaar gemiddeld 6 kilo suiker binnen door het drinken van gezoete dranken. Door deze challenge worden jongeren uitgedaagd hierin verandering te brengen en zullen ze ervaren hoe lekker water kan zijn. Water drinken moet heel normaal gaan worden.

Tijdens de aftrap van de 7-dagenwaterchallenge kregen alle brugklassers een Dopper van de Rabobank. In deze Dopper zit, naast informatie over de challenge, ook een gratis entree bewijs voor subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Hiermee konden leerlingen de waterchallenge in de meivakantie afsluiten met een frisse duik. Zowel Rabobank als Mosaqua hebben zich als partner verbonden aan JOGG Heuvelland en ondersteunen verschillende initiatieven binnen deze aanpak.Bij het project Team:Fit zetten de clubs hun voorbeeldfunctie in richting sportverenigingen. Team:Fit is gericht op het realiseren van gezonde sportkantines, waarbij een gezond assortiment en promotie van de gezonde producten centraal staat. Door zich als betaald voetbalclubs aan dit project te verbinden hopen de clubs een nadrukkelijke bijdrage te leveren om de laatste stap te versterken, namelijk het activeren van bezoekers van sportkantines om daadwerkelijk gezonde producten te verkiezen boven het traditionele broodje kroket of frikandel.
Jongeren Op Gezond Gewicht
JOGG Limburg is het provinciale platform dat zich richt op ‘Jongeren op Gezond Gewicht‘ (JOGG), waarbij inmiddels 23 van de 33 van de Limburgse gemeenten aan is gesloten. Roda JC Kerkrade, Fortuna Sittard, VVV-Venlo en MVV Maastricht sluiten aan bij JOGG Limburg met de projecten Scholentoer en Team:Fit. De clubs zetten hierbij hun positie als platform en kracht van spelers en trainers als rolmodellen in om sport, bewegen en gezonde voeding te promoten bij de Limburgse jeugd.

De samenwerking tussen de vier Limburgse BVO´s en JOGG Limburg wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Een gezonde leefstijl onder de Limburgse jeugd is namelijk één van de speerpunten in de Sociale Agenda van provincie Limburg. Marleen van Rijnsbergen: “De profvoetballers geven als rolmodellen het goede voorbeeld aan jongeren in Limburg. Dit project ondersteunen wij daarom ook van harte!"