Heartbeat

Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo op vrijdag 2 maart 2018 vindt in het Parkstad Limburg Stadion voor de eerste keer een HeartBeat plaats in een voetbalstadion. Met duizenden voetbal fans, scholieren, sponsoren en Roda JC (jeugd)spelers laten we een aantal minuten een hartslag horen, een hartslag die gered kan worden wanneer iemand kan en gaat reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going vragen we aandacht voor leren reanimeren en de inbedding van reanimatie onderwijs op middelbare scholen.

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand! Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn. Op tijd reanimeren en defibrilleren is daarom van cruciaal belang. Door een goed samenspel van voldoende AED‘s in de wijken, voldoende vrijwilligers, die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen en een oproep systeem kan het aantal levens dat wordt gered, stijgen van circa 7% tot boven 25%.

Aftermovie 'Keep the HeartBeat Going'

Reanimatieonderwijs
Iedereen, jong en oud, moet kunnen reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going geven Serviceclub Rotary en stichting Taskforce QRS een impuls aan reanimatieonderwijs. Duizenden leerlingen op meerdere scholen in Nederland hebben hun eigen heartbeat getrommeld. Zo heeft iedereen op zijn eigen wijze laten horen dat zij een kloppend hart belangrijk vinden. En om dat hart te laten kloppen als iemand een hartstilstand heeft, moet je gaan reanimeren, en dat kunnen leerlingen prima leren. Door op de middelbare school reanimatielessen te geven bereiken we dat iedere burger op de lange termijn kan reanimeren.

Voor vragen over dit evenement kunt u bij de volgende contactpersonen terecht:

Mariëlle Houben - Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij
Email: mhouben@rodajc.nl
Website: www.rodajcmiddenindemaatschappij.nl


Annemiek Groen - Keep the Heartbeat Going
Email: info@keeptheheartbeatgoing.nl
Website: www.keeptheheartbeatgoing.nl
Media aandacht HeartBeat
Voorafgaande aan deze wedstrijd werd er door de Eredivisie en L1 aandacht besteed aan de HeartBeat. Klik op één van de afbeeldingen om het hele bericht te lezen.

Bericht EredivisieBericht L1


Roda JC Heartbeat ‘Reanimeren met Roda JC‘ is een activiteit van Roda JC Midden in de Maatschappij door Roda JC spelers te leren reanimeren, nieuwe burgerhulpverleners te werven en het stadion meer hartveilig te maken door de plaatsing van AED‘s. Samen met Serviceclubs Rotary Maastricht Oost en Kerkrade, Taskforce QRS, Hartveilig, Reanimatie-estafette Limburg, Beroepscollege Parkstad Limburg, Dutch Events Master en Roda JC Voetbalacademie organiseren we de Roda JC HeartBeat in het stadion om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs.

Reanimatieonderwijs Iedereen, jong en oud, moet kunnen reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going geven Serviceclub Rotary en stichting Taskforce QRS een impuls aan reanimatieonderwijs. Duizenden leerlingen op meerdere scholen in Nederland hebben hun eigen heartbeat getrommeld. Zo heeft iedereen op zijn eigen wijze laten horen dat zij een kloppend hart belangrijk vinden. En om dat hart te laten kloppen als iemand een hartstilstand heeft, moet je gaan reanimeren, en dat kunnen leerlingen prima leren. Door op de middelbare school reanimatielessen te geven bereiken we dat iedere burger op de lange termijn kan reanimeren.