Walking Football

Walking Football is een spelvorm waarbij gevoetbald wordt zonder te rennen en waar de bal niet boven heuphoogte mag komen. De organisatie is in handen van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds.

Veel 55-plussers kampen met (chronische) blessures of zijn niet fit waardoor ze niet (meer) of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke ongemakken zijn zelfs de belangrijkste reden dat 55-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Gelet op het feit dat het aandeel 55-plussers van de bevolking groeit, is adequaat sportaanbod zoals Walking Football dus cruciaal. Daarnaast dient Walking Football nog een hoger doel: 55-plussers uit hun sociaal isolement halen en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen.

Het huidige Walking Footballteam van Roda JC Kerkrade bestaat uit bijna 40 actieve leden. Elke woensdagochtend traint het team tussen 10.00 uur - 11.00 uur, onder leiding van oud- speler Roel Brouwers, in het Parkstad Limburg Stadion of Sportcomplex Kaalheide. Na de training drinkt het team samen gezellig een kopje koffie of thee.

Er is altijd plek voor meer 55-plussers in het Walking Footballteam van Roda JC. Bent u hierin geïnteresseerd? Kom dan eens vrijblijvend kijken of stuur een e-mail naar RBrouwers@rodajc.nl.

Direct aanmelden voor het Walking Football team kan ook, gebruik daarvoor het invulformulier aan de rechterkant.

Aanmelden Walking Football

VUL HIER UW KLEDINGMATEN IN