Roda JC Old Stars

Roda JC heeft de maatschappelijke ambitie aandacht te schenken aan de positie van ouderen en het tegen gaan van eenzaamheid. Het project Roda JC Old Stars draait om activering bij ouderen en beleving van Roda JC Kerkrade, beleving van de wijk, beleving van ontmoeting en beleving van geschiedenis.

Roda JC Old Stars heeft enkele componenten, bestaande uit een Roda JC Old Stars middag (waarbij zorgcentra bezocht worden met oud-spelers), de Koempelbox (senioren die een wedstrijd van Roda JC bekijken vanuit de skybox) en activiteitenmiddagen in het Parkstad Limburg Stadion (bingomiddag, kwajongenconcours, cursus valpreventie, kookles). Naast de belangrijke sociale- en ontmoetingsfactor zijn ook gezondheid en beweging pijlers binnen Roda JC Old Stars.

Met dit project draagt Roda JC Kerkrade bij aan twee van haar drie pijlers; Gezondheid en Respect.

RJC Old Stars draait om beleving bij ouderen. Het aantal ouderen neemt toe, een doelgroep waar Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij niet omheen kan. Uit een recent GGD rapport komt naar voren dat 1 op de 11 ouderen zich (ernstig) eenzaam voelt en Zuid-Limburg meer 75- plussers krijgt.

  • Doelgroep: ouderen (65+) gemeente Kerkrade en ZuidLimburg algemeen
  • Bereik: Zuid-Limburg
  • Subdoelstellingen: Ontmoeting, interactie en dagbesteding voor ouderen

Old Stars Walking Football

Op 1 juni 2016 is Roda JC gestart met het Walking Football, een sportprogramma voor 55-plussers. De essentie van deze voetbalvorm is snelwandelen. Op die manier krijgen de Zuid- Limburgse senioren nog één keer de kans om voetbalprof te worden in het geel-zwarte tenue van Roda JC Kerkrade en in teamverband wekelijks te trainen, wedstrijden te spelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Inmiddels zijn er al bijna 40 actieve Walking Football leden, zowel mannen als vrouwen trainen wekelijks onder leiding van oud- speler Roel Brouwers.