Koempel Cup

De eerste voorbereidingen zijn getroffen: in oktober 2017 vindt de Koempelcup weer plaats! Dit jaar zal de Koempelcup plaatsvinden in Kerkrade. Hou deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

De Roda JC Kerkrade Koempelcup is een toernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Teams kunnen punten verdienen met voetbal, fair play en klusjes in de wijk. De Roda JC Kerkrade Koempelcup is een toernooi waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar waarbij de maatschappelijke doelen net zo waar wegen. De kinderen leren tijdens dit toernooi want het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken.
De Koempelcup staat voor ontmoeting, verbinding en trots zijn op de wijk. Het gaat om strijden voor je wijk, laten zien dat je trots bent op je wijk en dat je je van je beste kant laat zien. Echter draait de Koempelcup niet alleen om voetbal; teams kunnen ook punten scoren door fair play en doen van buurtbijdragen.

Eerdere edities Koempel Cup:

2015 Heerlen
2016 Gulpen-Wittem

 

Sociale cohesie

Door de Roda JC Kerkrade Koempelcup hangen de kinderen minder op straat en zijn zij bereid de handen uit de mouwen te steken voor de wijk en haar bewoners. De kinderen bewegen meer, hebben meer contact met kinderen die een andere sociale of culturele achtergrond hebben en worden zelfverzekerder. Ook de buurt profiteert mee doordat er beter op het veld en de omgeving wordt gelet.

Enkele voorbeelden van buurtbijdragen zijn:
  • Zwerfafval opruimen;
  • Helpen boodschappen inpakken en dragen;
  • Spellenmiddag in het bejaardenhuis;
  • Oud papier en plastic ophalen in de buurt;
  • Boodschappen doen voor ouderen die slecht ter been zijn;
  • Opknappen van de speeltuin;
Het doel van deze buurtbijdragen is om de sociale cohesie in de wijken te vergroten, maatschappelijk bewustzijn te creëren bij de jeugd en de verbinding tussen jong en oud te versterken. Natuurlijk draait het ook om voetbal.

Dit jaar vindt de Koempelcup plaats in oktober 2017 in de gemeente Kerkrade.

Gegevens begeleider