Uitleg projecten

Sinds de oprichting van Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij zijn, met behulp van verschillende sponsoren, mooie projecten opgezet. Op dit moment beschikt de stichting over maar liefst 7 structurele projecten. Bent u benieuwd naar de inhoud van een project? Klik dan op het logo en lees meer!

Projecten

Klik op één of meerdere logo's en bekijk onze tegenprestatie.
De Schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo'n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.
Roda JC heeft de maatschappelijke ambitie aandacht te schenken aan de positie van ouderen en het tegen gaan van eenzaamheid. Het project Roda JC Old Stars draait om activering bij ouderen en beleving van Roda JC Kerkrade, beleving van de wijk, beleving van ontmoeting en beleving van geschiedenis.
Roda JC G-Stars is een programma voor talenten met een beperking. In 2015 is Roda JC gestart met een G-Team, welke bestaat uit spelers van amateurpartners en scholen uit de regio. Het Roda JC G-Team is één van de vaste onderdelen van Roda JC G-Stars. 
De insteek van het Amateurpartnership is om amateurverenigingen te ondersteunen in het begeleiden, stimuleren en binden van hun jeugdleden op het gebied van sport en entertainment. Hedendaags zijn door heel Limburg amateurverenigingen nauw betrokken bij Roda JC door middel van het amateurpartnership.
In de benadering van overgewicht bij kinderen en volwassenen kan Roda JC een invloedrijke rol vervullen. In samenwerking met gezondheidspartners zet Roda JC in op een programma dat gericht is op overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen.
Roda JC Werkt is een nieuw project van de stichting, die plaats gaat vinden in een nader in te vullen ‘MVO Corner‘ in het Parkstad Limburg Stadion.