Roda JC G-Stars is een programma voor talenten met een beperking. In 2015 is Roda JC gestart met een G-Team, welke bestaat uit spelers van amateurpartners en scholen uit de regio. Het Roda JC G-Team is één van de vaste onderdelen van Roda JC G-Stars. Op 6 december 2015 was de eerste officiële wedstrijd van G-Teams van de Eredivisieclubs ROda JC Kerkrade en FC Groningen. Op donderdag 7 april 2016 werd voor het tweede jaar op rij het G-Team van Roda JC Kerkrade gepresenteerd in het Parkstad Limburg Stadion.


Roda JC G-Stars United is een nieuw onderdeel van het maatschappelijke project 'Roda JC G-Stars'. Kinderen met een beperking tussen de 12 en 25 jaar krijgen de kans om één keer per twee weken gratis te sporten in de Soccer Arena. De begeleiding is in handen van oud-spelers van Roda JC, waaronder Joop Dacier, René Hofman, André Broeks en Roel Brouwers. Donderdag 3 maart 2016 was de kick-off van Roda JC G-Stars United, een nieuw concept van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij. Wil jij ook deelnemen aan G-Stars United? Ga dan naar de aparte projectpagina en vul het inschrijfformulier in!

Roda JC heeft aandacht voor mensen met een beperking
Harm van Veldhoven, algemeen directeur van Roda JC Kerkrade: "We doen onze best om het Parkstad Limburg Stadion voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Voor ouderen, kinderen, zieken en voor mensen met een beperking. In ons stadion worden mensen met een beperking betrokken bij de club. Het maatschappelijke project Roda JC G-Stars staat in het teken van kinderen met een beperking. Een aantal werkzaamheden in het stadion worden uitgevoerd door mensen met een beperking. Voorbeelden zijn het Media Entertainment Team van Koraalgroep die filmpjes maken van onze maatschappelijke activiteiten, maar die ook vanaf seizoen 2017-2018 de officiële 'Roda JC Club TV' gaan verzorgen.Tevens zijn er cliënten van Op De Bies (Koraalgroep) die wekelijks stoeltjes in het stadion schoonmaken, leerlingen uit het Speciaal Onderwijs (zoals SO/VSO Jan Baptist, Adelante Mythylschool, Buitenhof) die werkstages lopen bij Roda JC.

Ook hebben we in ons stadion sinds de opening vanaf 2000, in de hoek tussen de Koempeltribune en de hoofdtribune, plaats voor 31 rolstoelen en begeleiders. Vanaf seizoen 2016-
2017 beschikt Roda JC over een nieuwe rolstoel dug-out. Rolstoelgebonden supporters zitten tijdens de Roda JC wedstrijden op een speciale plek aan de Noordzijde langs het veld. Met
de realisatie van de rolstoel dug-out hebben nog eens 20 rolstoelgebonden supporters de kans om de thuiswedstrijden op de voet te volgen."