Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij

Het streven van Roda JC Kerkrade is om met beide ‘voetbalbenen' midden in de maatschappij te staan. Door naam, aantrekkingskracht, menskracht, stadion en faciliteiten op een goede manier in te zetten, kan Roda JC Kerkrade veel betekenen voor de maatschappij. Roda JC Kerkrade heeft vanuit deze gedachte stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij opgericht.Statement van de stichting:
Wij leveren, met als platform Roda JC Kerkrade, een structurele en zichtbare bijdrage aan de Limburgse maatschappij door samen met onze partners maatschappelijke uitdagingen in de provincie aan te gaan, vanuit de pijlers Participatie, Gezondheid en Respect.

Pijlers

Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij richt zich op drie pijlers;
  • Participatie
  • Gezondheid
  • Respect
Vanuit deze pijlers worden structurele programma‘s opgezet en uitgevoerd. Door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen slaat stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij de brug tussen de lokale bevolking, bedrijven, overheden en Roda JC Kerkrade.Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij wordt gesteund door het Oranje Fonds.