Samen sterk tegen borstkanker

De komende tien jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van kanker in ons land fors toe. Dat komt door de vergrijzing: kanker is een ziekte die je vaak op oudere leeftijd overkomt.
Onze regio vergrijst sneller, daardoor zal de stijging van het aantal kankerpatiënten hier ook sterker zijn dan in de rest van Nederland.

Corio Center Heerlen zet zich in voor het borstkankeronderzoek in het Maastricht UMC+ via Kankeronderzoekfonds Limburg. Belangrijk onderzoek dat hoop geeft aan patiënten die nu opgegeven zijn. Ook wordt er gewerkt aan vernieuwende behandelmethodes die de kwaliteit van leven met borstkanker verbeteren. Extra geld is nodig.

De maand oktober is wereldwijd uitgeroepen tot Borstkankermaand. In Limburg houden we tijdens deze maand een speciale wervingsactie die de naam "Limburgse Decolletés" draagt. Een ode aan de vrouwenborst.

In de maand oktober kleurt heel het winkelcentrum roze en zijn er speciale wervingsacties. Zo verkopen nagenoeg alle winkels in Corio Center speciale actieproducten, jute
boodschappentassen, keycords en de CD "Door..!" van Dyanne Sleijpen. Leden van Roda JC Old Stars promoten en ondersteunen de verkoop van de tassen en keycords op een aantal
momenten in het winkelcentrum.