Roda JC Kerkrade verbindt zich als eerste BVO aan hulpplatform wehelpen.nl

Roda JC Midden in de Maatschappij gaat een samenwerking aan met het hulpplatform wehelpen.nl. Daarmee is Roda JC de eerste BVO die zich verbindt aan WeHelpen.
Met deze samenwerking wil en kan Roda JC een bijdrage leveren aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is. Wehelpen.nl verbindt supporters, sponsoren, medewerkers en spelers van Roda JC en biedt hen de mogelijkheid hun steentje bij te dragen en daagt iedereen uit, deel te blijven nemen in de samenleving. ‘De samenwerking met WeHelpen is een win-win. Wij geloven in informele zorg, burenhulp en nabuurschap en willen dit met Roda JC Midden in de Maatschappij op een nieuwe, eigentijdse manier vormgeven. Ieder mens heeft talenten die ingezet kunnen worden. Dingen die weer energie geven, dat is een belangrijk facet‘ aldus Wim Collard, directeur Roda JC Kerkrade.

Kracht van elkaar
De manier waarop Roda JC Midden in de Maatschappij WeHelpen inzet, bepaalt het succes. Roda JC ambassadeurs zoals spelers, Walking Footballers, G-Stars, Kidsclubleden, leden amateurpartners, medewerkers, sponsoren met een sterke lokale verankering, maken het mogelijk dat hulpvragen en hulpaanbod in de buurt hun weg vinden naar het platform en elkaar. Dat moet lokaal en daar kan dan ook het verschil worden gemaakt. De kracht van elkaar. Op wehelpen.nl kun je samen met bekenden via de website zorgen voor een ander in een besloten, vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld iemand die mantelzorger is voor een partner met dementie. Ook kun je er buurtbewoners vinden die aangeven best eens een handje te willen helpen. Dit verhoogt de mogelijkheid om langer thuis te wonen in de bekende omgeving en met mensen die je goed kent om je heen. Belangrijk is dat het via WeHelpen mogelijk is om op een veilige manier hulp van anderen te vinden en te organiseren.

Over Roda JC Kerkrade en WeHelpen
Het streven van Roda JC Kerkrade is om met beide ‘voetbalbenen' midden in de maatschappij te staan. Door naam, aantrekkingskracht, menskracht, stadion en faciliteiten op een goede manier in te zetten, kan Roda JC Kerkrade veel betekenen voor de maatschappij. Het platform wehelpen.nl is er voor iedereen die een ander helpt of zelf geholpen wordt; supporters, sponsoren, medewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en hulpvragers. Via de website www.wehelpen.nl kunnen zij oplossingen vinden voor alle zaken die zij tegenkomen als ze een ander helpen of zelf geholpen willen worden. Supporters, sponsoren, medewerkers en spelers van Roda JC kunnen via wehelpen.nl zowel hulp aanbieden als hulp zoeken.
Geplaatst op: 31-05-2017