Hartveilig maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC - Heracles

Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij nodigt supporters en bedrijven uit om zich in te schrijven voor de actie "Reanimeren met Roda JC".
Iedere minuut dat de reanimatie eerder start dan de ambulance aanwezig is, verhoogt de overlevingskans met 10%. Elke week worden in Nederland tussen de 200 en 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie of kennissenkring die getroffen is door een hartstilstand. Reanimeren kan iedereen leren en via het netwerk van Roda JC hopen wij nieuwe burgerhulpverleners te kunnen werven. Laat uw hart spreken!

Reanimeren met Roda JC
Recentelijk hebben het Roda JC jeugdteam O19 en de selectie en medische staf al het goede voorbeeld gegeven. Zij volgden een cursus reanimeren en het gebruik van de AED bij Hartveilig. Hartveilig heeft daarop de medische staf een mobiele AED geschonken zodat de selectie van Roda JC altijd een AED ter beschikking heeft. Deze AED volgt het eerste elftal waar ze ook gaan zodat deze altijd snel voor handen is indien er zich een noodsituatie voordoet. Aan de zijlijn van het hoofdveld in het Parkstad Limburg Stadion hangt ook een AED in een, hoe kan het ook anders, geel/zwarte AED-kast.

Hartveilig heeft sinds 1999 ervaring met AED en reanimatienetwerken en biedt hulp en ondersteuning bij het opzetten en onderhouden van deze netwerken in Limburg. Schrijf jezelf of collega's in voor de cursus reanimatie & AED bediener via www.hartveilig.nl Meer informatie bel 043 6010212.

Ook u kunt Maatschappelijk Partner van de wedstrijd worden en de maatschappelijke kracht van Roda JC versterken. Kijk voor meer informatie op www.rodajcmiddenindemaatschappij.nl of neem contact op via Mhouben@rodajc.nl
Geplaatst op: 27-02-2018