Roda JC O17 doet mee aan 13e Reanimatie-estafette

Nathan Rutjes en jeugdteam Roda JC O17 nemen stokje reanimatie-estafette mee naar Kerkrade.
Op vrijdag 28 september vindt van 09.00 tot 17.00 uur op het CITAVERDE College, Jagerstraat 6 te Roermond de 13e Reanimatie-estafette plaats. Om 9.00 uur zal gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen de reanimatie- estafette officieel openen. De spelers en staf (onder andere met Nathan Rutjes) van Roda JC jeugdteam O17 zullen van 16.00 uur tot 17.00 uur meedoen aan de estafette. Met deze maatschappelijke inzet leveren de jeugdspelers een bijdrage aan het vergroten van het bewustzijn voor dit onderwerp. Dit is een Roda On Tour activiteit om het maatschappelijk bewustzijn te creëren bij de profvoetballers van de toekomst. Reanimeren met Roda JC is een activiteit van Roda JC Midden in de Maatschappij om samen een hartveilige omgeving te vormen.

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hulpdiensten zijn niet altijd binnen de cruciale eerste 6 minuten aanwezig. Op tijd reanimeren en defibrilleren is van levensbelang. Met een goed werkend netwerk van burgerhulpverleners (vrijwilligers) kan de hulp bij hartstilstand worden verbeterd. 

Tijdens de reanimatie-estafette kan iedereen meedoen (reanimeren m.b.v. oefenpoppen) en vrijblijvend ervaren wat het is om burgerhulpverlener te zijn. Mensen die geen reanimatiecursus hebben gedaan, krijgen eerst een korte uitleg. Zij worden vervolgens ingedeeld in teams met getrainde mensen. Vele teams doen mee, met bijvoorbeeld studenten, docenten geneeskunde, professionele hulpverleners, politici en bestuurders. Ook doen honderden scholieren in het voortgezet-, MBO- en HBO-onderwijs uit Roermond en omstreken mee. Deze leerlingen hebben al een reanimatiecursus gevolgd ter voorbereiding. 

Het stokje zal om 17.00 uur worden overgegeven aan Kerkrade waar leerlingen van het Beroepscollegecollege Parkstad Limburg Holz samen met spelers van Roda JC tot 17 jaar en trainer Nathan Rutjes het stokje zullen overnemen.

Geplaatst op: 26-09-2018