Verslag schooltoer Hoensbroek Zuid en de Voeëgelsjtang

Basisscholen Hoensbroek Zuid en de Voeëgelsjtang hebben de afgelopen weken meegedaan aan de Schooltoer van Roda JC Midden in de Maatschappij.
De Schooltoer is een project van Roda JC Midden in de Maatschappij dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg. Het prokect bereikt jaarlijks zo'n 10.000 leerlingen en bestaat uit twee delen. Voor de groepen 3 t/m 8 staat een schoolbezoek van Koempeltje en een vrijwilliger op de planning. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen informatie over hoe zij bewuste keuzes kunnen voor een gezonde/actieve levensstijl. Na afloop van het schoolbezoek kregen de leerlingen een gezondheidskrant en korting om naar een wedstrijd van Roda JC te gaan. Het tweede gedeelte van het project bestaat uit het uitnodigen van de groepen 7 voor het schooltoerprogramma in het Roda JC Stadion.

Tijdens het stadionbezoek van de groepen 7 kregen de leerlingen een drietal workshops, te weten: weerbaarheid (verzorgd door Xonar), gezonde voeding (verzorgd door voedingsdeskundige André Mostard) en verstandig omgaan met geld (verzorgd door Rabobank). Tijdens de schooltoer kregen de leerlingen fruit als tussendoortje en stond gezonde voeding centraal tijdens de lunch. Na de lunch hadden de leerlingen de kans om handtekeningen te scoren bij Auassar, Gustafson en Gnjatic. Om aan de nodige beweging te komen tijdens de schooltoer, kregen de leerlingen een training verzorgd door de trainers van de jeugdacademie.

De Schooltoer is een project dat omarmd wordt door de Provincie Limburg in het kader van Jongeren op Gezond Gewicht. In de eerste seizoenshelft heeft Roda 9 scholen te gast gehad. Na de winterstop staan er nog 17 scholen op het programma. Dit toont aan hoe groot het bereik is binnen de provincie Limburg.
Geplaatst op: 24-01-2018