Roda JC Kerkrade leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Roda JC Kerkrade zet zich al enkele jaren in tijdens De Nationale Voorleesdagen.
Ook dit jaar gaan Roel Brouwers, oud-Roda JC speler en een aantal Walking Football spelers, op bezoek bij basisscholen, buitenschoolse opvang en een speciaal onderwijs school om kinderen voor te lezen.

De Nationale Voorleesdagen 2018 vinden plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Enkele spelers bezoeken twee basisscholen uit Heerlen en een basisschool uit Vaals, een Kerkraadse BSO en een school in het speciaal onderwijs uit Valkenburg, om de kinderen voor te lezen uit het speciale Roda JC-kinderboek, 'De jongen die voetballer wilde worden en Donna de vliegende kiep'. Ook het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, zal voor de jonge kinderen worden voorgelezen. Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Van voorlezen worden kleintjes grote lezers.Roel Brouwers, die thuis ook aan zijn drie kinderen voorleest: 'Voorlezen is elke dag een feest. Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het is erg leuk om te doen en ook een heel gezellig moment samen met de kinderen!'

Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij besteedt mede middels deze activiteiten aandacht aan het thema laaggeletterdheid. Laaggeletterdheid is een groot probleem in Parkstad. 11,9% van de Nederlanders in de leeftijd van 16 tot en met 65 jaar heeft moeite met lezen en schrijven. In de regio Parkstad is dat op sommige plekken zelfs 16% en hoger. Samen met ruim 30 partijen is stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij onderdeel van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad, met als doel het doorbreken van het taboe dat er ligt op laaggeletterdheid en om laaggeletterdheid aan te pakken in de regio.
Geplaatst op: 24-01-2018