Schooltoer RKBS Bergop en BS De Meridiaan

Op 20 november jl. stond voor de groepen zeven van RKBS Bergop en Basisschool De Meridiaan het schooltoer programma op de planning.
Volgens Koempeltje waren de leerlingen bij een eerder schoolbezoek zeer enthousiast, dus ook op die dinsdag stonden de leerlingen te trappelen om deel te nemen aan het schooltoerprogramma! Om 09.00 uur stopte de bus met leerlingen op Sportpark Kaalheide in Kerkrade en na het wegleggen van de jassen kon het programma beginnen! De volgende workshops stonden op de planning:

- Gezonde voeding verzorgd door sportvoedingscoach André Mostard
- Financiële gezondheid verzorgd door Rabobank Parkstad Limburg
- Weerbaarheid verzorgd door Xonar
- Mijnverleden verzorgd door Nederlands Mijnmuseum Heerlen

Na twee workshoprondes was het tijd voor een fruitmoment, er werden heerlijke appels uitgedeeld die door fruitbedrijf Notermans werden gesponsord. Na deze korte pauze hadden de leerlingen weer voldoende energie om de laatste twee workshops met volle concentratie in te gaan. Na afloop van de workshops werden de leerlingen verwend met een gezonde lunch die werd gesponsord door Albert Heijn XL. Cliënten van Roda JC WerkT hadden de tafels mooi gedekt zodat alle leerlingen, juffen en/of meesters meteen konden aanschuiven. Onze complimenten aan alle cliënten!

Na de lunch verplaatsten de leerlingen zich richting het hoofdveld van Roda JC om in beweging te komen. Ex-profvoetballer Roel Brouwers leerde de leerlingen één uur lang verschillende voetbalvormen aan. Na afloop van dit tweede programmadeel was het tijd om na een leuke en sportieve schooltoer terug naar school te gaan.

De schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo'n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen- Wittem, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Roda JC Voetbalacademie, voedingscoach André Mostard, Nederlands Mijnmuseum en Roda JC midden in de maatschappij.
Geplaatst op: 23-11-2018