Wiertz Company maatschappelijk partner Roda JC - Jong AZ

Wiertz Company is vrijdag 25 januari maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Jong AZ. De wedstrijd zal voor Wiertz Company in het teken staan van de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.
Een van de speerpunten van de samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij is de regionale aanpak van laaggeletterdheid. Limburg telt relatief meer laaggeletterden dan de rest van Nederland. Maar liefst 14% van de Limburgse volwassenen kampt met deze problematiek. Goed kunnen lezen en schrijven zijn echter belangrijke voorwaarden om mee te kunnen doen in de samenleving.

Wiertz Company wil bijdragen aan de aanpak van het probleem en daarom willen zij de laaggeletterden bereiken. Wiertz Company sloot zich begin 2018 aan bij het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad. Hiermee verbond de uitzendorganisatie zich voor langere tijd aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.

Laaggeletterdheid
Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, heeft maar liefst 16 vestigingen in heel Limburg. Managing Director Roger Holtus: ‘De medewerkers van al onze vestigingen hebben de training Herkennen & Doorverwijzen gevolgd. De training leerde onze medewerkers hoe ze laaggeletterdheid herkennen en bespreekbaar kunnen maken. Dit met als doel de flexkrachten kunnen helpen meer uit hun werk en leven te halen. We dragen dus graag bij aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.‘
Geplaatst op: 23-01-2019