Koempeltje en Roel Brouwers bij aftrap KERNgezond in Kerkrade

In Kerkrade is op donderdagochtend 21 september het tweede jaar van KERNgezond van start gegaan.
KERNgezond zet zich in om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en normen en waarden. Op SO/VSO Sint Jan Baptist stond het ‘gezonde ontbijt´ op het programma. Ook de kinderen van de groepen 6 van basisschool De Spoorzoeker sloten hierbij aan.

Voordat er daadwerkelijk ontbeten werd, werd de ochtend eerst officieel geopend door wethouder Leo Jongen, ex-topvoetballer Roel Brouwers en Roda JC-mascotte Koempeltje. Daarna was het tijd om lekker actief te worden. Onder leiding van een ervaren instructeur werd er een leuke warming-up op muziek gedaan.

Daarna gingen de kinderen van De Spoorzoeker en St. Jan Baptist gemixt aan de ontbijttafels zitten. Er stond een heerlijk ontbijt klaar dat geheel verzorgd was door Jumbo Kerkrade- West. De kinderen smulden van de gezonde boterhammen, beleg, drinken en fruit! Tussendoor mochten ze alles vragen aan Koempeltje en Roel Brouwers. De vragen varieerden van gezonde voeding, tot het hebben van huisdieren en de leeftijd van Koempeltje. Uiteraard mocht iedereen ook op de foto en ontvingen ze een handtekening.

KERNgezond Kerkrade is een initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Roda JC Midden in de Maatschappij, Space Jump Parkstad, Jumbo Kerkrade-West en Fruitbedrijf Vrusch.


 
Geplaatst op: 22-09-2017