Sportpark Kaalheide rookvrij

Als topsportorganisatie richt de Roda JC Voetbal Academie zich nadrukkelijk op gezondheid. Een belangrijk aandachtspunt is kinderen het goede voorbeeld geven als zij bij ons sporten. Daarom gaan we, in goed overleg met Achilles Top en de Gemeente Kerkrade, ons sportpark rookvrij maken.
Algemeen directeur Wim Collard: "Op ons sportcomplex creëren wij een topsportklimaat, zodat alle jeugdteams kunnen werken aan een optimale ontwikkeling en hun trainingen en wedstrijden kunnen spelen in een rookvrije omgeving. Roken en meeroken past niet in de topsportmentaliteit, daarnaast is het ook nog eens schadelijk, zeker voor jonge kinderen. We willen ook een voorbeeldrol vervullen en juichen het toe als amateurverenigingen hun sportpark ook rookvrij maken".

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.hartstichting.nl/rookvrij voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf 1 maart 2018 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Alle plekken binnen ons sportpark, zoals langs de velden en de parkeerplaats zijn rookvrij. Er wordt op het terrein geen alternatieve plaats aangewezen waar gerookt mag worden. Roken mag wel buiten de hekken van het sportpark. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Roda JC Voetbal Academie onze jeugd willen beschermen tegen roken en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie
De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportpark bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie (www.rookvrijegeneratie.nl).

We hopen dat u, net als de Roda JC Voetbal Academie en Roda JC Midden In De Maatschappij, zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Met vriendelijke groet,
Roda JC Voetbal Academie,
Roda JC Midden In De Maatschappij
Geplaatst op: 22-02-2018