Reanimeren met Roda JC Kerkrade en Hartveilig

Elke week worden in Nederland 300 mensen getroffen door een circulatiestilstand. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie of kennissenkring die getroffen is door een circulatiestilstand.
De meeste slachtoffers zijn tijdens de circulatiestilstand thuis in de vertrouwde omgeving. Familieleden zijn vaak ooggetuigen van de levensbedreigende situatie en weten vaak niet hoe te handelen. Iedere minuut dat de reanimatie eerder start dan de ambulance aanwezig is, verhoogt de overlevingskans met 10%. Het is dus van groot belang dat dit zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren.

Reanimeren kan iedereen leren en via het netwerk van Roda JC hopen wij nieuwe burgerhulpverleners te kunnen werven. Roda JC Kerkrade nodigt haar supporters en bedrijven uit om zich in te schrijven voor een reanimatiecursus bij Hartveilig. Door middel van praktische oefeningen leert u tijdens de reanimatiecursus een circulatiestilstand snel te herkennen, het slachtoffer te reanimeren door het geven van borstcompressies (hartmassages) en beademingen en het veilig gebruiken van de AED.

De cursus BLS & AED wordt gegeven volgens de nieuwste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Deze richtlijnen worden elke vijf jaar opnieuw vastgesteld en gepubliceerd. Mede daarom is het zo belangrijk dat de cursist met regelmaat een herhalingscursus BLS & AED volgt.

Schrijf jezelf of collega’s in voor de cursus reanimatie & AED bediener via www.hartveilig.nl. Meer informatie? Bel 043-6010212.

Hartveilig bied hulp en ondersteuning bij het opzetten en onderhouden van reanimatie netwerken in Limburg. Zij beheert de netwerken van de gemeentes Heerlen, Vaals, Valkenburg, Beekdaelen, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen en Maastricht.

Ook u kunt Maatschappelijke Partner van de wedstrijd worden en de maatschappelijke kracht van Roda JC versterken. Kijk voor meer informatie op www.rodajcmiddenindemaatschappij.nl.

Geplaatst op: 20-03-2019