MVO manager Mariëlle Houben per 1 januari 2019 weg bij Roda JC Midden in de Maatschappij

Per 1 januari 2019 neemt MVO manager Mariëlle Houben afscheid van de maatschappelijke stichting van Roda JC.
Vanuit haar ZZP-rol (Pyoen Advies & Management) heeft Mariëlle de afgelopen drieënhalf jaar een bijdrage geleverd aan de maatschappelijke positie en kracht van Roda JC door een brug te slaan tussen de lokale bevolking, bedrijven, zorg- en kennisinstellingen, overheden en (oud) spelers. Ze stond onder andere aan de basis van het G-team van Roda JC en het Roda JC Old Stars Walking Football team en Positive Fit programma voor parkinson patiënten.

Mariëlle Houben: “Met veel plezier denk ik terug aan programma´s die we samen met het team geïnitieerd hebben zoals Reanimeren met Roda JC, dat tot doel heeft om meer mensen met hartstilstand te laten overleven. Ook Lekker Lezen met Roda JC, om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en het voorlezen in de klas met Nathan Rutjes en Roel Brouwers. Trots ben ik op het programma Roda JC Werkt! waarmee we samen de schotten tussen zorg- en onderwijsinstellingen (Radar, Xonar, Koraalgroep, Adelante, Jan Baptist school) verwijderd hebben, om mensen die leven met een beperking of afstand hebben tot de arbeidsmarkt, in hun kracht te kunnen zetten. Een hoogtepunt was de Award uitreiking aan Nathan Rutjes voor Maatschappelijk Speler Eredivisie in 2016. Met Henk´s Kerstactie (initiatief speler Henk Dijkhuizen) sluit ik een geweldige waardevolle periode af."

Sinds maart 2012 organiseert de maatschappelijke stichting Roda JC Midden in de Maatschappij projecten en activiteiten voor (kwetsbare) doelgroepen zoals kinderen, jongeren, vroegtijdige schoolverlaters, ouderen, mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een zichtbaar platform in de regio met bijna 100 partners waarvan 11 gemeenten, 8 zorginstellingen, 30 basisscholen en voortgezet onderwijs scholen, 35 bedrijven en 15 overige partners zoals serviceclubs (Rotary, Kiwanis, Lions) en Goede Doelen stichtingen.

Mariëlle Houben: “Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de maatschappelijke stichting van Roda JC wil ik via deze weg oprecht bedanken. Mede door jullie inzet en loyaliteit hebben we de afgelopen jaren grote stappen op maatschappelijk gebied kunnen zetten. Mijn maatschappelijk hart zal blijven kloppen. Er liggen kansen om de regio te versterken en maatschappelijke verbindingen te maken tussen partners. In de toekomst wil ik me daar volop voor blijven inzetten."
Geplaatst op: 19-12-2018