Simpelveld en Roda JC samen voor een gezonde samenleving

Afgelopen zaterdag (9 september) werd de aftrap gegeven voor een samenwerking tussen Roda JC en gemeente Simpelveld. Dat gebeurde met een clinic Walking Football bij voetbalvereniging SV Simpelveld.
Gemeente Simpelveld vindt het belangrijk om te investeren in een gezonde samenleving. Zowel letterlijk als figuurlijk. In letterlijke zin door jong en oud te stimuleren om verstandig te eten en veel te bewegen. In figuurlijke zin door te streven naar een samenleving waarin alle mensen volwaardig kunnen deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Om dat te bewerkstelligen heeft het college van B&W onlangs ingestemd met het voorstel om maatschappelijk partner te worden van Roda JC Midden in de Maatschappij.

De club is sterk verankerd in de regio en investeert in haar maatschappelijke rol door spelers, staf en jeugdspelers een maatschappelijke bijdrage te laten leveren. Ze richten zich daarbij op drie pijlers: participatie, gezondheid en respect.

Vanuit deze pijlers worden structurele programma´s opgezet en uitgevoerd. Het komende schooljaar cq voetbalseizoen gaat gemeente Simpelveld samen met Roda JC de volgende projecten doen:

- Roda JC G-stars (laat talenten met een beperking scoren)
- Roda JC Schooltoer (Gezondheidsproject met basisscholen)
- Roda JC Old Stars (activering en sociale cohesie bij senioren)
- Roda JC On Tour (maatschappelijke inzet voetbalacademie)
- Roda JC Koempelcup (Voetbalcompetitie gedragen door fairplay & respect)

Roda JC Kerkrade neemt daarnaast als eredivisieclub deel aan de E-Divisie: de E-sportcompetitie voor FIFA-gamers. Deze competitie loopt parallel aan de eredivisie, maar richt zich dus op gamers. Ook hiermee gaan we samen aan de slag. Daarmee kunnen we op een uitdagende manier verbinding leggen met het jeugd- en jongerenwerk, en jongeren die niet actief zijn in een sportvereniging erbij betrekken.
Geplaatst op: 14-09-2017