Keep The HeartBeat Going!

Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo op 2 maart 2018 vindt in het Parkstad Limburg Stadion voor de eerste keer een HeartBeat plaats in een voetbalstadion.
Met duizenden voetbal fans, scholieren, sponsoren en Roda JC (jeugd)spelers laten we een aantal minuten een hartslag horen, een hartslag die gered kan worden wanneer iemand kan en gaat reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going vragen we aandacht voor leren reanimeren en de inbedding van reanimatie onderwijs op middelbare scholen.

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand! Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn. Op tijd reanimeren en defibrilleren is daarom van cruciaal belang. Door een goed samenspel van voldoende AED‘s in de wijken, voldoende vrijwilligers, die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen en een oproep systeem kan het aantal levens dat wordt gered, stijgen van circa 7% tot boven 25%.

Reanimatieonderwijs
Iedereen, jong en oud, moet kunnen reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going geven Serviceclub Rotary en stichting Taskforce QRS een impuls aan reanimatieonderwijs. Duizenden leerlingen op meerdere scholen in Nederland hebben hun eigen heartbeat getrommeld. Zo heeft iedereen op zijn eigen wijze laten horen dat zij een kloppend hart belangrijk vinden. En om dat hart te laten kloppen als iemand een hartstilstand heeft, moet je gaan reanimeren, en dat kunnen leerlingen prima leren. Door op de middelbare school reanimatielessen te geven bereiken we dat iedere burger op de lange termijn kan reanimeren.

Kijk voor meer informatie over de Heartbeat op www.rodajcmiddenindemaatschappij.nl/heartbeat en doe mee!

Geplaatst op: 14-02-2018