Schooltoer De Kleine Wereld en De Robbedoes

Op dinsdag 8 januari 2019 verwelkomde Roda JC Basisschool de Kleine Wereld en de Robbedoes op sportpark Kaalheide.
Om 9 uur arriveerde de enthousiaste leerlingen met de bus van Taxi bedrijf van Meurs bij het voormalige stadion van Roda JC. De leerlingen werden bij aankomst in vier groepen verdeeld, zodat ze meteen konden beginnen met de workshops. De onderwerpen van de vier workshop waren:
  • Gezonde voeding en leefstijl
  • Omgaan met geld
  • Het mijnverleden
  • Weerbaarheid & Respect
Tijdens de workshop gezonde voeding en leefstijl die werd gegeven door sportvoedingscoach Andre Mosterd, kregen de kinderen praktische informatie en handvaten over hoe dat de leerlingen dit kunnen toepassen in hun dagelijkse leven. Bij de workshop “omgaan met geld” verzorgd door Rabobank, kregen de leerlingen een inzicht over hoe zij op een juiste manier kunnen omgaan met geld. De workshop van het Nederlands Mijnmuseum nam de leerlingen mee terug in de tijd van de mijnen. Het mijnvelden is namelijk ook nauw verbonden met de club Roda JC. Binnen de workshop “Weerbaarheid & Respect” kregen de leerlingen een actieve sessie die werd vormgegeven door Xonar. Tussen de workshops door hebben de leerlingen nog kunnen genieten van een gezonde versnapering die werd gesponsord door fruitbedrijf Notermans.

Nader er in de ochtend de 4 workshops hadden plaatsgevonden, was het omstreeks 12.30 uur tijd voor de lunch. De leerlingen hebben kunnen kiezen uit verschillende gezonde producten die werden gesponsord door Albert Heijn XL. Na de lunch stond de beweegworkshop op de planning. Deze werd verzorgd door ex- profvoetballers Roel Brouwers en Nathan Rutjes en twee Fontys sporthogeschool studenten. Roel en Nathan hadden het voetbal gedeelte verzorgd en de Fontys studenten het kracht gedeelte. Na afloop kregen de leerlingen een gezondheidsboekje van Roda JC waarop de leerlingen een handtekening konden laten zetten door Roel en Nathan.

De schooltoer is een project dat gericht is op bassischolen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo‘n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door:
VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Landgraaf, Taxibedrijf van Meurs, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Sportvoedingscoach André Mostard, Nederlands Mijnmuseum, Albert Heijn XL, Fruitbedrijf Notermans, Roda JC WerkT en Roda JC Midden in de Maatschappij.
Geplaatst op: 14-01-2019