Zuid-Limburg gaat voor een gezondere sportkantine STARTSEIN: Inspiratiesessie TEAM:FIT

Op dinsdag 24 april 2018 geven Jongeren op Gezond Gewicht Limburg (JOGG) samen met Roda JC Midden in de Maatschappij het startsein voor de campagne: Team:Fit – samen voor een gezondere sportkantine!
Dit doen ze met een inspiratiesessie waarvoor alle Zuid-Limburgse sportverenigingen zijn uitgenodigd. In een sportieve setting krijgen aanwezigen van 17.00 - 19.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade meer informatie over de campagne Team:Fit – samen voor een gezondere sportkantine. Ben erbij! Meld je aan via 045 6317028 of via middenindemaatschappij@rodajc.nl.

Programma TEAM:FIT
Deze bijzondere Team:Fit bijeenkomst is het startsein voor een gezonder aanbod in de sportkantine en het clubhuis! Naast een aantal inspirerende sprekers, vertelt ook een Zuid- Limburgse sportvereniging over hun eigen eerste stappen in dit uitdagende proces en delen zij hun positieve en negatieve ervaringen. Daarnaast krijgen de sportverenigingen bruikbare ‘tips en tricks´ over wat een gezonder aanbod is, hoe hun leden te verleiden een gezondere keuze te maken en op welke manier ze toch hun inkomsten kunnen behouden ‘ondanks´ dit gezondere aanbod.

Sportief extraatje van RODA JC!
Alle Zuid-Limburgse sportverenigingen die met minimaal 2 personen deelnemen aan deze inspiratiesessie krijgen 10 kaarten voor de wedstrijd Roda JC – ADO Den Haag van 6 mei a.s. (max. 50 clubs).

Achtergrondinfo Team:Fit
Na een stevige training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine, vaker onder het genot van een drankje en een hapje. Team:Fit, een initiatief van JOGG, zet zich in om het aanbod van deze hapjes en drankjes gezonder te krijgen. Dit doen ze onder andere door sportverenigingen te motiveren om voor een gezonder keuzeaanbod te kiezen.

Achtergrondinfo JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht
JOGG is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken. Kortom, samen werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.
Geplaatst op: 13-04-2018