Schooltoer Basisschool Gerardus Majella en de Mheyster

Vandaag 11/12/18 was het eindelijk zo ver voor de leerlingen van basisschool Gerardus Majella en basisschool de Mheyster. De schooltoer van Roda JC Midden in de Maatschappij stond op het programma, iets waar menig leerling naar uit keek.
Om 08.50 werden de enthousiaste leerlingen van beide basisscholen opgehaald met de bus van taxibedrijf van Meurs om vervolgens richting het voormalige stadion van Roda JC te komen. Bij aankomst werden de leerlingen ontvangen en kregen uitleg over het dagprogramma. Nadat de leerlingen in vier groepen waren verdeeld was het tijd voor de workshops. De leerlingen hebben veel kennis opgedaan omtrent gezonde voeding en leefstijl middels de workshop die werd verzorgd door André Mostard (voedingscoach).

Daarnaast hebben de leerlingen een beter inzicht gekregen in hoe zij het beste met geld om kunnen gaan. Tijdens de workshop van het Nederlands Mijnmuseum, zijn de leerlingen meegenomen naar de tijd toen er nog hard gewerkt moest worden in de mijnen. Tijdens de vierde workshop werd er middels actieve werkvormen, aandacht besteed aan weerbaarheid en respect. Tussen de workshops door was er nog tijd voor een gezonde appel die werd gesponsord door fruitbedrijf Notermans. De appels smaken toch altijd het lekkerst als ze vers van het land komen.

Nadat de leerlingen in de ochtend de 4 workshops hadden gevolgd stond er een gezonde lunch op de planning omstreeks 12.30 uur. De gezonde lunch werd gesponsord door Albert Heijn XL en bestond voornamelijk uit bruinbrood, kipfilet, kaas, komkommer en tomaatjes. De lunch werd verzorgd door mensen van Roda JC WerkT.

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, zo ook voor de leerlingen van deze basisscholen. Na de lunch stond er een beweegworkshop op het programma die werd verzorgd door Ex profvoetballer Roel Brouwers en een Fontys Sporthogeschool student. De leerlingen hebben leuke, actieve voetbalvormen gedaan. Na afloop van de training was het tijd om weer richting de school te gaan en zat de schooltoer er helaas op.

De schooltoer is een project dat gericht is op bassischolen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo‘n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door:

VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Landgraaf, Taxibedrijf van Meurs, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar,Koraalgroep, Sportvoedingscoach André Mostard, Nederlands Mijnmuseum, Roda JC WerkT en Roda JC Midden in de Maatschappij.
Geplaatst op: 11-12-2018