Basisschool De Spoorzoeker bezoekt het Parkstad Limburg Stadion

Op dinsdag 26 februari stond er voor basisschool de Spoorzoeker te Kerkrade een bezoek aan het Parkstad Limburg Stadion op de planning. Het bezoek stond in het teken van de Schooltoer van Roda JC Midden in de Maatschappij.
De leerlingen van de Spoorzoeker werden ontvangen door de zorgorganisaties Radar en Xonar, met als doel hen kennis te laten maken met de zorg,  "op een andere manier".
Roda JC WerkT is een project dat bestaat uit mensen met een beperking of leerachterstand, vanuit de zorgorganisaties Radar, Xonar en Koraal, en uitkeringsgerechtigde vanuit de gemeente Kerkrade, Roda JC en Roda Support. 

Cliënten kunnen deelnemen aan dagbesteding en een leerwerkervaring opdoen. Zo wordt er voor de leerlingen van de Spoorzoeker een lunch verzorgd door de cliënten vanuit Roda JC WerkT en na afloop wordt alles schoongemaakt.

Rond 09.00 uur arriveerde 45 enthousiaste leerlingen. De ochtend werd gevuld met 4 verschillende workshops die werden vormgegeven door Rabobank Parkstad Limburg, Sportvoedingscoach André Mostard, Xonar en een aantal vrijwilligers van het Mijnmuseum te Heerlen. Tussen de workshops door kregen de leerlingen een gezonde snack gesponsord door Fruitbedrijf Notermans.


Nadat alle leerlingen de verschillende workshops hadden afgerond, hebben de leerlingen genoten van een lekkere en gezonde lunch die gesponsord werd door Albert Heijn XL. De lunch werd geserveerd door de medewerkers van Roda JC WerkT. Na de lunch stond een beweegles van ex-profvoetballer Roel Brouwers op het programma. De leerlingen hebben een leuke voetbalclinic gehad dat werd afgewisseld met een partijtje voetballen.

Al met al kijken we weer terug op een leuke en geslaagde schooltoer. De schooltoer is een project dat gericht is op bassischolen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo‘n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Landgraaf, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Sportvoedingscoach André Mostard, Nederlands Mijnmuseum en Roda JC Midden in de Maatschappij.
Geplaatst op: 11-03-2019