Gedeputeerde Ger Koopmans op werkbezoek bij Roda JC G-Stars

Op donderdag 7 juni 2018 was dhr. Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg, op bezoek bij Roda JC G-Stars. Dit bezoek was een vervolg op het werkbezoek dat dhr. Koopmans bracht aan Adelante kinderen in Valkenburg op donderdag 22 maart jl.
Daar is dhr. Koopmans geïnformeerd over het Sportloket (de verwijzing en advisering Op Maat naar actieve Vrije Tijdsbesteding) en de Schoolsport Omni Vereniging, maar zeker ook over de Sport en Beweegmogelijkheden voor kinderen met een beperking, die er zijn op locatie, o.a. in de Leisure Dôme in Kerkrade en dat in nauwe samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij.

De gedeputeerde bezocht op donderdag 7 juni in het Parkstad Limburg Stadion de wedstrijden tussen de G-teams van Roda JC, Sportclub ‘25 uit Bocholtz en Minor uit Nuth. Tevens bezocht hij G-Stars United om de sportmogelijkheden voor kinderen met een beperking in de Leisure Dôme (Soccer Arena, Space Jump en Clip‘n Climb) te zien. De gedeputeerde is geïnteresseerd in mensen en ging in gesprek met sporters, vrijwilligers, begeleiders, ouders, stagiaires en bedrijfsleider Space Jump, Soccer Arena en Clip ‘n Climb. Hij was zichtbaar onder de indruk over het beweegaanbod en de faciliteiten die in Kerkrade aanwezig zijn.

Joop Dacier, sportleraar Adelante en hoofdtrainer Roda JC G-Stars: ‘Binnen het reguliere sportaanbod is er voor kinderen met een beperking onvoldoende kansen. Vanuit het Sportloket Valkenburg zien wij in de sportzone Kerkrade een verruiming van het sportaanbod voor onze doelgroep. Naast voetbal is klimmen, springen, bowlen in het Leisure Dome een mogelijkheid. In de toekomst denken we ook aan zwemmen in d‘r Pool en skiën in Snowworld Landraaf. Roda JC Midden in de Maatschappij is de verbinder om de Schoolsport Omni Vereniging middels Roda JC G-Stars United verder vorm te geven.‘


Reactie Ger Koopmans op Tweet van Roda JC Midden in de Maatschappij

Mariëlle Houben, MVO manager Roda JC Midden in de Maatschappij: ‘Only Friends in Amsterdam is ons grote voorbeeld. Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te sporten. Voor 700 kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends een gevarieerd aanbod van 24 verschillende sporten. Na de zomer gaan we met een Limburgse delegatie op bezoek bij Only Friends in Amsterdam. We laten ons inspireren en nemen ideeën mee naar Limburg die ook voor onze kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte kunnen worden ingezet. Onze droom: Roda JC G-Stars United in Kerkrade is Only Friends in Amsterdam.‘

Het beleid gehandicaptensport Limburg is in voorbereiding door Provincie Limburg en Huis voor de Sport. We zijn de beleidsvoorbereiders zeer erkentelijk hierbij een waardige plek te geven aan Roda JC G-Stars United, om daarmee een sportaanbod voor kinderen met een beperking te realiseren.
Partners Sportzone Kerkrade

Werkbezoek Gedeputeerde Ger Koopmans

Geplaatst op: 08-06-2018