Fittesten Walking Football.

Op woensdag 3 mei 2017 zijn de Walking Footballers van Roda JC Kerkrade onderworpen aan een fittest. Voorafgaand aan de reguliere training hebben alle spelers een tweetal oefeningen gedaan waarna ze kunnen zien hoe hun conditie ervoor staat.
De testen bestonden uit een 6 minuten loop waarin ze zo vaak mogelijk op en neer moesten lopen tussen 2 pillonnen die 50 meter uit elkaar stonden. In tweetallen hielden ze de score van elkaar bij. Na de 6 minuten loop mochten de spelers plaatsnemen in een stoel. Binnen 1 minuut moesten de spelers zo vaaks mogelijk opstaan en weer gaan zitten. De testen in combinatie met de leeftijd geven een beeld van hoe fit iedereen is.

Voor een aantal spelers was dit de tweede fittest. Zodra de scores bekend zijn kunnen zij deze vergelijken met hun oude scores. Voor degene die het de eerste keer hebben gedaan was dit de nul-meting. In het begin van het nieuwe seizoen zullen er wederom fittesten worden gehouden en kan iedereen de scores vergelijken. De fittesten voor de Walking Footballers zijn aan de hand van de richtlijnen van Oldstars Eredivisie en werden afgenomen door Fysio Stofberg.

Na de testen was er nog tijd om enkele partijen te spelen. Na afloop van de training was er zoals normaal nog een afsluitende kop koffie in Brasserie de "Gele Kaart" in het Parkstad Limburg Stadion. Echter was het deze keer geen afsluitende kop koffie maar een kleine tussen pauze. Na de training en het weekelijkse koffie uurtje is het hele team gaan lunchen bij Happy Italy. Hier werd er gezellig nagepraat over de testen, training en over de gehele week. Na afloop van de lunch was er nog tijd om een uur lang te bowlen bij Bowlo. De bowling schoenen werden aangetrokken en strikes werden gegooid. Al met al een mooie dag die serieus begon en eindigde met veel plezier.

3 mei Fittesten Walking Football

Geplaatst op: 08-05-2017