Schooltoer Ummer Clumme en RKBS Bocholtz

Op dinsdag 6 november 2018 stond er voor de groepen zeven leerlingen van Basisschool Ummer Clumme (Klimmen) en RKBS Bocholtz (Bocholtz), de schooltoer op het programma.
Drie weken eerder was mascotte Koempeltje met een vrijwilliger van Roda JC langsgekomen op school. Daar werden de groepen zeven leerlingen uitgenodigd om op 6 november naar het voormalige Roda JC stadion (Kaalheide) te komen.Omstreeks 09:15 arriveerden de bussen en werden de leerlingen opgevangen. Nadat er een kort openingspraatje was gegeven met wat uitleg over de dag zelf was het tijd om de workshops in te gaan. Voor alle leerlingen stonden de volgende workshops op de planning:
  • Financiële gezondheid, verzorgd door Rabobank Parkstad Limburg
  • Weerbaarheid en Respect, verzorgd door Xonar
  • Mijnverleden, verzorgd door Nederlands Mijnmuseum
Tussen de workshops door kregen de kinderen een verse appel die werd gesponsord door fruitbedrijf Notermans. Een verse appel rechtstreeks van het land blijkt toch altijd net wat lekkerder te zijn. Om de aandacht van de leerlingen scherp te houden tijdens de workshops, kreeg iedereen tussen de workshops door een energyzer van Fontys Sporthogeschool studenten. Om 12.15 uur was het tijd om te lunchen. Alle leerlingen kregen een gezonde lunch voorgeschoteld die werd gesponsord door Albert Heijn XL en verzorgd door medewerkers van Roda JC WerkT.

Nathan Rutjes en Roel Brouwers
Tijdens het eten klonk er opeens een hard fluitsignaal. Het bleek ex profvoetballers Nathan Rutjes en Roel Brouwers te zijn. Zij kwamen namelijk langs om handtekening uit te delen. Na iedereen voorzien te hebben van een handtekening werden de leerlingen meegenomen naar buiten waar een training/beweegmoment op de planning stond dat door Roel, Nathan en twee Fontys sporthogeschool studenten werd vormgegeven. Na het beweegmoment was het helaas alweer tijd om met de bus terug richting school te gaan. De schooltoer is een project dat gericht is op bassischolen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo´n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

Sponsoren
De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Landgraaf, Taxibedrijf van Meurs, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Sportvoedingscoach André Mostard en Roda JC Midden in de Maatschappij.
Geplaatst op: 07-11-2018