Roda JC O19 doet mee aan de Reanimatie-estafette

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Op tijd starten met reanimeren kan levens redden. Om burgers hiervan meer bewust te maken wordt in Limburg jaarlijks een reanimatie-estafette gehouden.
Dit jaar vindt de Reanimatie-estafette Limburg voor de 12e keer plaats op vrijdag 29 september in het Sport- en Ontmoetingscentrum A Gene Bek in Heerlen. Aan deze estafette wordt door zo'n 1500 tot 2000 mensen deelgenomen.

Op deze dag reanimeren elk uur 20 teams van vijf personen op oefenpoppen. De teams zijn wisselend van samenstelling. Elk team wordt bemand door een burger, een volksvertegenwoordiger of bestuurder, leerlingen, een student geneeskunde en een docent of professionele hulpverlener (ambulancehulpverlener, politie, brandweer of arts). Na een uur wordt de reanimatie overgenomen door nieuwe teams.

De spelers en staf van Roda JC O19 zullen van 13.00 uur tot 14.00 uur meedoen aan de estafette. Met deze maatschappelijke inzet leveren de jeugdspelers een bijdrage aan het vergroten van het bewustzijn voor dit onderwerp. Dit is een Roda On Tour activiteit om het maatschappelijk bewustzijn te creëren bij de profvoetballers van de toekomst.
Reanimeren met Roda JC is een activiteit van Roda JC Midden in de Maatschappij om samen een hartveilige omgeving te vormen.

Hieronder het persbericht van september:

Geplaatst op: 07-09-2017