Basisschool Cortemich bezocht de Schooltoer

Tijdens het Schoolbezoek bij basisschool Cortemich werden alle leerlingen van groep 7 uitgenodigd om op bezoek te komen bij het Roda JC-stadion om hier het
schooltoerprogramma te ondervinden.
Gedurende het schooltoerprogramma kregen de leerlingen een drietal workshops. Tijdens de workshops kregen de leerlingen training in hoe ze hun weerbaarheid kunnen versterken. Dit werd verzorgd door een tweetal werknemers van Xonar. Daarnaast kregen de kinderen informatie en nieuwe inzichten in gezonde voeding en hoe een gevarieerd eetpatroon er uit dient te zien. Deze les werd verzorgd door voedingscoach André Mostard. Ook kregen de leerlingen van Cortemich geleerd door medewerkers van Rabobank Parkstad Limburg wat geld inhoudt en wat je hier allemaal mee kan doen. Daarnaast kregen de kinderen ook geleerd hoe zij verstandig met geld om kunnen gaan.

Om de magen van de leerlingen tussen de workshop tevreden te houden kregen de leerlingen fruit aangeboden door de Albert Heijn XL. Na afloop van de drie workshops die in de ochtend gepland stonden, was het tijd voor een gezonde lunch die tevens door Albert Heijn XL werd gesponsord. De lunch werd perfect voorbereid door mensen van Roda JC WerkT.

Helaas konden er geen selectiespelers van Roda JC langs komen in verband met de voorbereidingen voor de wedstrijd tegen Ajax. Gelukkig had ex profvoetballer Roel Brouwers die in zijn carrière ook voor Roda JC heeft gespeeld, tijd om langs te komen tijdens de lunch en de kinderen te voorzien van handtekeningen.

Na de lunch was het tijd om te bewegen. Met 3 informatieve workshops mag voldoende beweging niet vergeten worden. Alle leerlingen van Cortemich zijn in de middag het hoofdveld van Roda JC opgegaan en hebben hier een training in winterse sferen gevolgd die werd verzorgd door twee trainers van de jeugdacademie van Roda JC.

De Schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt jaarlijks zo'n 10.000 leerlingen. Dit initiatief wordt wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Roda JC Voetbalacademie en Voedingscoach André Mostard.

De eerstvolgende Schooltoer zal plaats vinden op donderdag 1 maart 2018 waarbij de scholen RKBS Langenberg en BS de Vlindertuin op bezoek zullen komen.
Geplaatst op: 07-02-2018