Schooltoer RKBS Langenberg en BS de Vlindertuin

Afgelopen donderdag stonden er voor de groepen zeven van de scholen RKBS Langenberg en BS de Vlindertuin het schooltoerprogramma op de planning.
Koempeltje had ons al verteld dat tijdens het eerdere schoolbezoek de beide groepen zeven zéér enthousiast waren. Ze stonden te trappelen om mee te doen aan het schooltoerprogramma! Om 09.00 stopte de bus voor het stadion met een grote groep leerlingen. 72 kinderen in totaal van beide scholen. Na het wegleggen van de tassen en jassen kregen de kinderen uitleg over het dagprogramma. Er werden vervolgens drie groepen gemaakt waarna meteen de eerste workshopronde van start ging. Voor de leerlingen stonden de volgende workshops op de planning:
 
- Gezonde voeding verzorgd door sportvoedingscoach André Mostard
- Financiële gezondheid verzorgd door Rabobank Parkstad Limburg
- Pesten en Plagen verzorgd door Lindsay van Roda JC Midden in de Maatschappij
 
Na twee workshoprondes was het tijd voor een fruitmoment. De Albert Heijn XL had overheerlijke verse appels, bananen en mandarijnen gesponsord! Na deze korte pauze hadden de kinderen weer voldoende energie om de laatste workshopronde in te gaan.
Na afloop van de workshops knorde de magen van de kinderen en was het tijd voor een gezonde lunch die tevens gesponsord werd door Albert Heijn XL. De tafels waren al mooi gedekt door Roda JC WerkT zodat de kinderen meteen aan konden schuiven. De kinderen werden goed verzorgd door Roda JC WerkT en ze kwamen niks te kort. Complimenten voor alle cliënten!
 
Na de lunch was het tijd om richting de SoccerArena te gaan om hier lekker te gaan bewegen. Er waren twee trainers van de Voetbalacademie die de kinderen een uur lang tijdens de verschillende voetbalvormen en wedstrijdjes hebben gecoacht. Na afloop hadden de kinderen een voldaan gevoeld en was het tijd om weer terug te gaan richting school. Kortom was het voor alle leerlingen een geslaagde schooltoer.
 
De Schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar zo'n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl. De Schooltoer kent diverse contactmomenten. De schooltoer
wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Roda JC Voetbalacademie, voedingscoach André Mostard en Roda JC midden in de maatschappij.
Geplaatst op: 06-03-2018