Schooltoer An d'r Put en De Wegwijzer

Basisscholen An d‘r Put en de Wegwijzer hebben de afgelopen weken meegedaan aan de Schooltoer van Roda JC Midden in de Maatschappij.
De Schooltoer is een project van Roda JC Midden in de Maatschappij dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg. Het project bereikt jaarlijks zo'n 10.000 leerlingen en bestaat uit twee delen. Voor de groepen 3 t/m 8 staat een schoolbezoek van Koempeltje en een vrijwilliger op de planning. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen informatie over hoe zij bewuste keuzes kunnen voor een gezonde/actieve levensstijl. Na afloop van het schoolbezoek kregen de leerlingen een gezondheidskrant en een wedstrijdvoucher om tegen gereduceerd tarief naar een wedstrijd van Roda JC te gaan. Het tweede gedeelte van het project bestaat uit het uitnodigen van de groepen 7 voor het schooltoerprogramma in het voormalige Roda JC Stadion.

Tijdens het stadionbezoek van de groepen 7 kregen de leerlingen een drietal workshops, te weten: gezonde voeding (verzorgd door voedingsdeskundige André Mostard), verstandig omgaan met geld (verzorgd door Rabobank) en Mijnverleden (verzorgd door Nederlands Mijnmuseum). Tijdens de schooltoer kregen de leerlingen een vers appeltje gesponsord door fruitbedrijf Notermans en stond er rond de middag een gezonde lunch op de planning. De lunch werd gesponsord door Albert Heijn XL en verzorgd door werknemers van Roda JC WerkT. Na de lunch hadden de leerlingen de kans om handtekeningen te scoren bij Roel Brouwers en Nathan Rutjes. Om aan de nodige beweging te komen tijdens de schooltoer, kregen de leerlingen na de lunch een training van Roel en Nathan.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door:

VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Gemeente Landgraaf, Rabobank Parkstad Limburg, Taxibedrijf van Meurs, Xonar, Radar, Koraalgroep, Sportvoedingscoach André Mostard, Roda JC WerkT, Nederlands Mijnmuseum en Roda JC Midden in de Maatschappij.
Geplaatst op: 05-12-2018