Schooltoer B.S. de Schatkist en B.S. Blijerheide

Vandaag was het eindelijk zo ver voor de leerlingen van basisschool de Schatkist Eygelshoven en basisschool Bleijerheide. De schooltoer in het Parkstad Limburg Stadion
stond op het programma, iets waar menig leerling naar uit keek.
Om 08.45 werden de enthousiaste leerlingen van beide basisscholen opgehaald met de bus van taxibedrijf van Meurs om vervolgens richting het stadion van Roda JC te komen. Bij aankomst werden de kinderen ontvangen door vrijwilligers van Roda JC en kregen uitleg over het dagprogramma. Nadat de leerlingen in drie groepen waren verdeeld was het tijd voor de workshops. De leerlingen hebben veel kennis opgedaan omtrent gezonde voeding en leefstijl middels de workshop die werd verzorgd door André Mostard (voedingscoach). Daarnaast hebben de kinderen een beter inzicht gekregen in hoe zij het beste met geld om kunnen gaan. Tijdens de workshop “omgaan met geld" dat werd verzorgd door Rabobank, worden vaak optimistische zaken verteld door de leerlingen. Een leuk citaat van een van de leerlingen van deze schooltoer was “als ik later 3000 euro verdien, dan wil ik alles daarvan sparen".

Wellicht iet wat te optimistisch maar natuurlijk wel een juiste manier van omgaan met geld. Nadat de leerlingen 2 workshops hadden ondervonden was het tijd voor een gezonde snack. De Albert Heijn XL gevestigd in het Parkstad Limburg Stadion heeft voor alle kinderen fruit gesponsord tijdens het pauzemoment. Naast de les gezonde voeding/leefstijl en de les “omgaan met geld" hebben de leerlingen tijdens de schooltoer meerdere actieve werkvormen gedaan omtrent weerbaarheid en respect onder leiding van pedagogische medewerkers van Xonar. Als een persoon een leerlingen op een manier aanraakt waarvan de leerling niet gediend is, weet de leerling hoe hij/zij duidelijk kan laten weten dat de leerling dit niet prettig vindt.

Nadat alle leerlingen de drie verschillende workshops hadden ondervonden, knorde de magen van de leerlingen en was het tijd voor een gezonde lunch die ook gesponsord werd door Albert Heijn XL en verzorgd door de mensen van Roda JC WerkT. Tijdens de lunch kwam als verrassing Koempeltje (de mascotte van Roda) de lunchruimte binnengelopen zodat de leerlingen de mogelijkheid kregen om met Koempeltje te spreken en een handtekening te krijgen.

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, zo ook voor de leerlingen van de basisscholen. Na de lunch stond er een beweegtraining op het hoofdveld van Roda JC op de planning die werd verzorgd door de trainers van de jeugdacademie van Roda JC. De leerlingen hebben leuke, actieve voetbalvormen gedaan. Na afloop van de training was het tijd om weer richting de school te gaan en zat de schooltoer voor de groepen zeven van basisschool de Schatkist Eygelshoven en basisschool Bleijerheide er op.

De Schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij, Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Gemeente Heerlen, Gemeente Simpelveld, Gemeente Voerendaal, Gemeente Nuth, Gemeente Brunssum, Gemeente Vaals, Gemeente Valkenburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Rabobank Parkstad Limburg, Xonar, Radar, Koraalgroep, Roda JC Voetbalacademie en Voedingscoach André Mostard.
Geplaatst op: 02-02-2018