Kick-off Koempelcup groot succes!

Afgelopen zaterdag 20 januari was in de skybox van Roda JC Midden in de Maatschappij een kick-off ten aanzien van de Koempelcup/Sportolympiade in Simpelveld.
Dit evenement gaat plaatsvinden op woensdag 4 juli 2018. Tijdens de Kick-off waren er 24 afgevaardigden uit de gemeente aanwezig en de wethouders Wiel Schleijpen en Thijs Gulpen. De uitkomst van de Kick-off is dat er al 7 enthousiastelingen zijn die samen de Koempelcup/Sportolympiade tot een groot succes willen maken.

Wat is de Koempelcup/Sportolympiade? Gemeente Simpelveld wil alle inwoners de mogelijkheid bieden om te kiezen voor sport, bewegen en een gezonde levensstijl. Daarom werken gemeente en lokale partijen, zoals onderwijs, zorgpartners en verenigingen, nauw samen om een beweging op gan te brengen, onder de naam BAS, samen actier (www.samenbas.nl). BAS staat voor Bocholtz-Actief-Simpelveld. Deze beweging benut de kracht van de samenleving nog meer. Iedereen doet mee en krijgt de kans zelf initiatief te nemen, van jong tot oud, mobiel of minder mobiel. Bas heeft in 2017 al de samenwerking met de basisscholen en sportverenigingen opgezocht om de inwoners in beweging te brengen.

Er zijn allerlei initiatieven opgestart om samen te bewegen. Eén daarvan is de samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij. Die organiseert in allerlei gemeenten de zogenoemde Koempelcup, een voetbaltoernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Teams die meedoen kunnen punten verdienen, niet alleen met sporten maar ook met klusjes in de wijk. Het draait dus niet alleen om voetbaal maar ook om ontmoeting, verbinding en bijdragen in je buurt. Ook in onze gemeente gaan we een sporttoernooi organiseren. Omdat we daar alle verenigingen bij willen betrekken en niet alleen de voetbalclubs of voetballiefhebbers, krijgt het bij ons de noemer Sportolympiade.

Meehelpen organiseren?
We gaan een brede werkgroep samenstellen met vertegenwoordigers uit alle sportverenigingen. Die werkgroep gaat de Koempelcup/Sportolympiade organiseren. Wilt u ook meehelpen in de voorbereiding voor dit mooie evenement? Dan kunt u zich nog aanmelden tot donderdag 1 februari door een mail te sturen naar svetten@rodajc.nl te sturen. Het eerste werkgroepoverleg is op maandag 5 februari. 
Geplaatst op: 02-02-2018