Elk seizoen wordt in december een Glück Auf wedstrijd georganiseerd om daarmee het mijnverleden te eren. Het laat zien hoe enorm groot de invloed van het mijnverleden op deze regio en dus ook onze club is geweest, en hoe belangrijk dat verleden is voor de toekomstige ontwikkelingen, zodat ook jonge generaties de geschiedenis kunnen voelen en beleven.

Glück-Auf 2017 - 2018
De volgende Glück Auf wedstrijd vindt plaats op 16 december 2017 bij de thuiswedstrijd Roda JC – VVV Venlo. Oud-mijnwerkers uit de Limburgse steenkoolmijnen zullen aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Ze zullen een ererondje lopen tijdens de rust van de wedstrijd Roda JC – VVV Venlo.

Glück-Auf 2016 - 2017
Op 17 december 1965 kondigde toenmalig minister Den Uyl de mijnsluiting aan. In 2015 heeft in het kader van 50 jaar mijnsluiting in Limburg het Jaar van de Mijnen (M2015) plaatsgevonden. In dat kader hebben tientallen oud-koempels (mijnwerkers) in hun originele mijnplunje de belangrijke nacompetitiewedstrijd tegen FC Emmen bezocht.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben zij samen met Frans Timmermans en Joost Meijs op het veld het mijnwerkerslied Glück-Auf gezongen. Ze hebben een erehaag gevormd en in de rust van de wedstrijd een ererondje gemaakt. Op 17 december 2016 heeft tijdens de wedstrijd Roda JC - FC Utrecht voor de tweede keer een Glück Auf wedstrijd plaatsgevonden.


De Glück Auf wedstrijd is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement rondom een thuiwedstrijd van Roda JC.