Roda JC Kerkrade Schooltoer

De Schooltoer is gericht op preventie van overgewicht. Door de aanwezigheid en inzet van Roda JC Kerkrade selectiespelers worden kinderen op een leuke manier geprikkeld om te sporten, gezond te eten en gestimuleerd om lid te worden van een sportvereniging.

Het project Schooltoer richt zich op drie basisscholen per keer, groepen 3 tot en met 8. Tijdens het project zijn er drie contactmomenten.

1. Het eerste contactmoment is vier weken voor een thuiswedstrijd. Mascotte Koempeltje en een medewerker van de stichting bezoeken een basisschool, de kinderen maken kennis met het project en Roda JC Kerkrade. De gezondheidskrant wordt tijdens dit contactmoment verstrekt aan de kinderen. Tevens ontvangen de leerlingen vouchers voor de thuiswedstrijd.

2. Tweede contactmoment, twee weken voor de wedstrijd; leerlingen groepen 7 komen naar het Parkstad Limburg Stadion en volgen hier vier lesblokken:
gezondheid & gezonde voeding
financiële gezondheid en doe je droom
bewegen
pesten & respect
Vervolgens vindt een gezamenlijke gezonde lunch plaats waarbij [o.v.] enkele selectiespelers aanschuiven.

3. Derde contactmoment is het bezoek van de kinderen aan een wedstrijd van Roda JC Kerkrade.

Doelgroep: basisschoolleerlingen provincie Limburg
Bereik: 36 basisscholen per seizoen. Ruim 10000 leerlingen.

Bijdrage aan ambities stichting:
dit project draagt bij aan alle drie de pijlers [Participatie, Gezondheid en Respect] van de stichting. Uit onderzoek (GGD) blijkt dat overgewicht een enorm probleem is in de regio Zuid-Limburg. Roda JC Kerkrade wil haar steentje bijdragen aan het bestrijden van dit probleem. Profvoetballers zijn een rolmodel voor de jeugd. Tijdens dit project wordt, met behulp van de selectiespelers, kinderen geleerd wat een goede leefstijl inhoudt en hoe ze dit kunnen realiseren. De spelers stimuleren de kinderen betreft gezonde voeding & voldoende beweging op een enthousiaste en interactieve manier.

De schooltoer wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stichtingspartners stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij:
Virenze
Rabobank Parkstad
Roda JC Kerkrade

Projectpartners stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij:
Albert Heijn XL Kerkrade
Sportvoedingscoach André Mostard

Gezondheidskrant - Gezondheidsboek

Jaarlijks bezoekt Roda JC Kerkrade een dertigtal scholen. Alle leerlingen van deze scholen ontvangen de ‘gezondheidskrant‘ van Roda JC Kerkrade. Deze krant gaat middels spellen, quizzen en opdrachten op een leuke manier in op verschillende gezondheidsonderwerpen. Deze krant heeft als doel preventie van overgewicht en zal in totaal zo‘n 10.000 kinderen per jaar bereiken.Naast de gezondheidskrant deelt Roda JC Kerkrade vouchers uit waarmee kinderen gratis de volgende thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade kunnen bezoeken. Voetbal is een bindmiddel. Door kinderen van eenzelfde basisschool en hun ouders gezamenlijk uit te nodigen om een wedstrijd te bezoeken, wordt onderling contact gestimuleerd.